Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΚΛΟΠΕΣ……



Δεν ξέρω πώς να εκφραστώ και πώς να περιγράψω τα συναισθήματα μου…
ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΚΛΟΠΕΣ……
Ας βρεθεί επιτέλους ένας τρόπος να προστατέψουμε τον ιδρώτα μας …
Ποναει η ψυχή μου κάθε φορά που ακούω για κλοπές και κάποιοι απατεωνίσκοι εγκληματίες μας περιπαίζουν κάνοντας χρήματα και νομιμοποιώντας τον δικό μας ιδρώτα.
Να χαιρετήσω εγώ ανεργία κράτος πολιτεία και συνάδελφο γιατί τσέλικα συνάδελφος συναδέλφου μάτι βγάζει …. Δεν μπορεί αγαπητοί μου να είναι κάποιος άσχετος και να μας κλέβει… όποιος το κάνει ξέρει καλά την μελισσοκομία και μας εκμεταλευετε με τον ύστατο χειρότερο τρόπο…
Γ@@ώ τα υπουργεία και τις αποφάσεις που περνούν για τους κλεφτές και απατεώνες… πρώτο το υπουργείο δικαιοσύνης και μετά το γεωργίας και μετά των οικονομικών και μετά μη γράψω και τίποτα άλλο….
Ας κρατήσω τα προσχήματα … ΑΗ ΣΙΧΤΗΡ ΓΙΑ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑΙ!!!

8 σχόλια:

Δημήτρης είπε...

Έχω πέσει θύμα δύο φορές Άντζελα!Την δεύτερη δεν μου άφησαν ούτε ένα, έτσι για παρηγοριά!Αγαπώ πολύ τις μέλισσες αλλά δεν ξανασχολούμε πια κι ας με πονάει.
Όταν σταματήσει να είναι μόδα η μελισσοκομία μπορεί να ξεκινήσω πάλι.Όπως τα λες είναι,δεν πάει άλλο!Αλλά ειλικρινά δεν ξέρω ποιά είναι η λύση...

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω μαζι σας, δεν με εχουν κλεψει ακομα αλλα και μονο στην ιδεα με πιανει τρελα!!!!με τοσο κοπο να τις μεγαλωνεις και να ρχεται ο αλλος κυριος χωρις σταγωνα ιδρωτα και χραααπ!παει η κυψελη!!!!εγω εχω παρει καμερα παντως !!!!Για τους κλεφτες ,ελπιζω να υπαρχει θεια δίκη γιατι απο κρατος κλαψε μας!!!!

MELITASOS είπε...

Η λυση ειναι ενα gps ανα 20 μελισσια

IxNiLaTiS είπε...

Το κράτος δημιουργείται από τους πολίτες του και υποτίθεται ότι φροντίζει για τους πολίτες του.

Ο κρατικός Μηχανισμός είναι ένα "συλλογικό όν" δυστυχώς ακολουθεί και αυτός την ίδια πορεία με όλα τα συλλογικά όντα, δηλαδή στο τέλος καταλήγει να καταδυναστεύει αυτούς που υποτίθεται ότι θα τους προστάτευε, ενώ ενδιαφέρετε μόνον για τον εαυτό του. Διαστρέφεται δηλαδή και μετασχηματίζεται σε ένα μεγάλο θηρίο που ενδιαφέρεται αποκλειστικά μόνον να τρώει. Αυτό συμβαίνει γιατί εμείς που απαρτίζουμε και τροφοδοτούμε το "θηρίο" δεν απαιτούμε από αυτό να κάνει εκείνο ακριβώς για το οποίο δημιουργήθηκε, αλλά θεωρούμε ότι το κάνουν οι "υπεύθυνοι". Εν τω μεταξύ οι υπεύθυνοι απλά περνάνε καλά ...

Για να σταματήσουν οι κλοπές θα πρέπει να ζητήσει (πιέσει) η ΟΜΣΕ την αστυνομία να κάνει ελέγχους στους δρόμους στα μελισσοκομικά φορτηγά. Για να το κάνει αυτό η ΟΜΣΕ θα πρέπει να το ζητήσουν οι μελισσοκομικοί σύλλογοι. Αλλά οι μελισσοκομικοί σύλλογοι είναι απλά σύλλογοι σφραγίδας και πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Άντζελα ο μελισσοκομικός σας σύλλογός πόσες γενικές συνελεύσεις κάνει το χρόνο, και πόσες φορές συζητήθηκε στις γενικές συνελεύσεις το θέμα των κλοπών; Ποιες λύσεις προτάθηκαν;
....
Κατάλαβες τώρα; >
Εμείς φταίμε !

melisotopi είπε...

Με προκαλείς Παναγιώτη… φυσικά και σύλλογος Θεσσαλονίκης πιέζει την ΟΜΣΕ για τις κλοπές και τους ελέγχους… προσωπικά εγώ κατέθεσα το πρόβλημα με όλες τις παραμέτρους και το κύριο και από τα πρώτα θέματα στις συνελεύσεις είναι οι κλοπές. Δυστυχώς δεν νομίζω ποτέ να παρθούν σοβαρά μετρά και δεν κατηγορώ κανέναν παρά μόνο τον εαυτό μου που ειμαι παθούσα και το μόνο μετρό που περνώ είναι να προσεύχομαι κάθε μέρα να μην μου κλέψουν τα μελίσσια μου.
Δεν μπορώ να σκεφτώ σοβαρό μετρό προστασίας μου… κάμερες gps κα όλα τα συναφή…
Νομίζω ότι αν δεν ενεργοποιηθεί ένας φορέας όπως οι δασοφύλακες δεν θα γίνει ποτέ τίποτα…. Η επομένη πρόταση μου θα είναι ιδία με αυτή του Άχτση να πάρουμε άτομα για φύλαξη τουλάχιστον στις νομές που πάμε πολλά μελισσοκομεία μαζεμένα και φυσικά με άμεση συνεργασία με την αστυνομία… θα κάνω ολοκληρωμένη πρόταση και ελπίζω να έχω την στήριξη της γενικής συνέλευσης του συλλόγου μου!!!

IxNiLaTiS είπε...

Τι εννοείς όταν λες σε προκαλώ;
Αν είναι όπως τα λες, τότε ο δικός σας σύλλογος είναι η εξαίρεση στον κανόνα. Εγώ μαθαίνω ότι στα περισσότερα μέρη της Ελλάδας δεν υπάρχουν καν σύλλογοι, άλλοι έκλεισαν (!!!) και άλλοι υπολειτουργούν – μόνη τους προσφορά είναι να δίνουν την βεβαίωση που ζητά η νομαρχία για την θεώρηση μελισσοκομικού βιβλιαρίου (και αυτό πρέπει να σταματήσει διότι δεν έχει λογική).

Ήθελα να γνώριζα πόσοι σύλλογοι (στον αριθμό) είναι αυτοί που με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης ζήτησαν να τεθεί το θέμα των κλοπών στην ΟΜΣΕ, αλλά και τι πρότειναν ως λύση του προβλήματος!
Όταν το θέμα τέθηκε στην ΟΜΣΕ, τι είπε ο κάθε ομιλητής εκπρόσωπος συλλόγου; Πού έμεινε το θέμα; Πολύ θα ήθελα να διάβαζα τα πρακτικά.
Πολύ θα ήθελα επίσης τα πρακτικά των συνελεύσεων της ΟΜΣΕ να κοινοποιούνται στους μελισσοκόμους, είτε με email είτε με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας. Γιατί όχι; Άλλωστε τι έχουν να κρύψουν;

Εγώ π.χ. όταν πρότεινα στο διαδίκτυο να ζητήσουν οι μελισσοκομικοί σύλλογοι από την τροχαία και την αστυνομία της περιοχής τους να κάνει νυκτερινούς ελέγχους, πολλοί μελισσοκόμοι πέσανε να με φάνε … Γιατί;
Διότι όπως μου είπαν άλλος είναι υπέρβαρος, άλλος έχει δανικό τρέιλερ (που απαγορεύεται), άλλος δεν τις έχει δηλώσει στο μελισσοκομικό βιβλιάριο (γιατί άραγε; ), άλλος δεν θέλει να καθυστερεί την νύκτα στον έλεγχο … κλπ. Και έτσι οι κλέφτες κάνουν πάρτι!
----------------------------------

Γιατί θεωρείς ότι τα gps και οι κάμερες δεν φυλάνε τα μελίσσια; Μη ξεχνάς ότι τελευταία έχουν πιαστεί πολλοί με τα gps καθώς και ο μεγαλοκλέφτης της Κερατέας. Παρατήρησα μάλιστα στο Αρχείο Κλεμμένων Κυψελών, ότι από τότε που μαθεύτηκε ότι ο κλέφτης της Κερατέας πιάστηκε από τα gps, οι κλοπές επαγγελματιών (40-50 μελίσσια και πάνω) έχουν ελαχιστοποιηθεί (μόνον ένα κρούσμα). Κλέβουν μόνον κάποιοι ερασιτέχνες από ένα δύο μελίσσια.

Αν μαζί με τα μηχανήματα βάλεις μία πινακίδα που να γράφει ότι "οι κυψέλες προστατεύονται από ηλεκτρονικό σύστημα", ο κλέφτης θα το σκεφτεί πολύ καλά.

Τώρα έμαθα ότι υπάρχει και μικροτσίπ (είναι μάλιστα αρκετά φθηνό) που μπαίνει στο ξύλο της κυψέλης και μπορεί να σαρωθεί με scanner από μακρυά. Αν δηλαδή οι αστυνομία έχει ένα σκάνερ στα χέρια, θα μπορεί να διαπιστώσει σε δευτερόλεπτα αν μέσα στο φορτηγό υπάρχει κυψέλη με κωδικό διαφορετικό εκείνου που αναγράφεται στο μελισσοκομικό βιβλιάριο. Ακόμα και αν ο κλέφτης έχει στοκάρει και βάψει την κλεμμένη κυψέλη, μία σάρωση στο μελισσοκομείου του θα δείξει τις κλεμμένες. Αν πραγματικά ενδιαφερθούμε, οι κλοπές θα γίνουν μακρινή ανάμνηση.


Τρόποι υπάρχουν - θέληση για έλεγχο δεν υπάρχει - φυσικό αφού ο ένας μελισσοκόμος κλέβει τον άλλο.

Στον κλέφτη της Κερατέας, εκτός από τις 250 κλεμμένες κυψέλες βρέθηκαν και πάνω από 500 άδειες κυψέλες, επίσης κλεμμένες. Ούτε ένας μελισσοκόμος δε βρέθηκε να πεί ότι είχε αγοράσει μελίσσια από εκείνον. Ίσως μάλιστα πολλοί να στεναχωρήθηκαν, που τώρα πλέον δεν θα μπορούν να αγοράζουν ... "φθηνά μελίσσια".

Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί οι μελισσοκόμοι δεν πιέζουν για έλεγχο ...

melisotopi είπε...

Ένα ένα σε βρίσκω εκνευρισμένο και πραγματικά πιστεψεμε σε καταλαβαίνω απόλυτα… το ίδιο είμαι και εγώ… δεν ξέρω αν μπορείς να πάρεις τα πρακτικά της ΟΜΣΕ αλλά την ομιλία μου την στήριξα πάνω στο δικό σου μπλοκ… έκατσα και μέτρησα πόσες κυψέλες έχουν κλαπεί μόνο στην βόρειο Ελλάδα και φυσικά τα κατέθεσα και υπάρχουν στα πρακτικά… αλλοίμονο εάν δεν κρατούν πρακτικά…. Ακόμη ανέφερα και το περιστατικό που σου είπα πριβέ για τις πώλησης μελισσιών εδώ σε μας και σε τι τιμή τα δινουν….Δεν ξέρω εάν μπορείς να τα δεις τα πρακτικά … ξέρεις όμως πολλοί φωνάζουν έξω από τον χορό έχω πει και στο παρελθόν γιατί αυτοί που φωνάζουν δεν έρχονται εκεί να τα πουν και να βγάλουν τα συμπεράσματα τους????
Δεν θα μείνω μόνο ότι έκανα το χρέος μου τα είπα και τελειώνει εδώ…. Έχουν γίνει ενέργειες και έχουν ενημερωθεί τα αστυνομικά τμήματα από όσο γνωρίζω…. Έχω πέσει σε ελέγχους φέτος τουλάχιστον 4 φορες…παρολα αυτά δεν έχω ακούσει να πιασαν κανέναν από έλεγχο της αστυνομίας ….ως δια μαγείας δεν κάνουν έλεγχο σε αυτούς που φορτώνουν όμορφα και ωραία τα δικά μας μελίσσια…. Και να σου πω??? Εδώ δεν προστατευόμαστε εμείς και τα σπίτια μας τι ψάχνουμε τώρα????
Όσο για τα gps ο σύλλογος μας μετά από γενική συνέλευση αποφάσισε τα λεφτά που έχει μαζέψει να τα διαθέσει αγοράζοντας gps για κάθε μέλος του συλλόγου αυτό και μόνο δείχνει ότι δεν είμαι αντίθετη μιας και είμαι στο ΔΣ .
Θα ξαναεπανελθω στην ΟΜΣΕ αν και δεν θέλω να μιλώ μέσο του μπλοκ αλλά θα σου πω ένα και τελευταίο….. είναι ο μοναδικός σύλλογος Θεσσαλονίκης που αντιδρά σε πολλά θέματα όπως τα πλάγιος και τα διπλανά …. Αποτέλεσμα??? Αν και από τους μεγαλύτερους συλλόγους δεν έχει ούτε ένα εκλεγμένο μέλος μέσα στο ΔΣ της ΟΜΣΕ γιατί????
Τώρα τα υπόλοιπα τα καταλαβαίνεις…. Και ποιος μελισσοκόμος και τι να πει??????
Και σαν μελισσοκόμος θα σου πω με έχουν και γραμμένη στα υποδήματα τους…..οσο δεν μπαίνω κατευθυνόμενη … αυτό τα λέει όλα……
ΕΝΑΣ ΜΟΝΟ ΚΟΥΚΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ!!!!!

melisotopi είπε...

θα σου πω και κάτι ακόμη…. Στην ορεινή Ναυπακτία φέτος πέρασαν από όλα τα μελισσοκομεία σε ένα βράδυ και φόρτωσαν από κάθε μελισσοκομείο ακόμη και από αυτό που είχε μια ταμπέλα ναϊάδα από ένα μελίσσι… περιοχή αρτινής… όσοι πήγαν εκεί ξέρουν ποσά μελισσοκομεία είχε… και το δε καινούριο κόλπο είναι…. Τινάζουν μόνο πληθυσμούς από τον δεύτερο όροφο… και το τελευταίο κόλπο είναι… μαθαίνουν δεν ξέρω πως??? Ότι κάνουμε μήνυση περνούν Τελ και λεν… θες τα μελίσσια σου??? Απέσυρε την μήνυση δώσε μου ένα χαρτζιλίκι και θα σου τα φέρω!!!!
Το χαρτζιλίκι??? 60 ευρώ ανά κυψέλη και φυσικά αν πέσεις στην παγίδα να πας λεφτά πάνε τα λεφτουδάκια σου και ποτέ δεν θα δεις μελίσσια!!!! ΤΙ ΜΟΥ ΛΕΣ ΤΩΡΑ????
ΟΣΟ Η ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΔΑ ΤΟΣΟ ΟΙ ΕΠΙΤΗΔΙΟΙ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΜΑΔΑΝΕ……

melisotopi

melisotopi
ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΟΣΠΙΤΑΚΙΑ ΜΑΣ