Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

6η ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΛΙΟΥ



                                6η ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΛΙΟΥ

     Πραγματοποιείται και φέτος η Γιορτή Μελιού στην πόλη μας. Μια γιορτή, που για 6η συνεχή χρονιά, γίνεται θεσμός. Οι συμπολίτες μας την γνωρίζουν και την περιμένουν. Μελισσοκόμοι παραγωγοί από τον νομό Θεσ/νίκης, παρουσιάζουν τα προϊόντα τους όπως μέλι, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη, κεριά, αλοιφές με βάση τα προϊόντα της μέλισσας καθώς και διάφορα ποτά παραγόμενα από μέλι. Την 1η μέρα υποδεχόμαστε σχολεία της περιοχής μας για ενημέρωση. Περισσότεροι από 500 μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων, μαθαίνουν για τη ζωή, το έργο και τα προϊόντα της μέλισσας, από τους επιστήμονες του Α.Π.Θ. Βλέπουν από κοντά ζωντανές μέλισσες, γεύονται διάφορες ποικιλίες μελιού. Όλες τις μέρες οι συμπολίτες μας έχουν την ευκαιρία να μάθουν για το φανταστικό κόσμο της μέλισσας, να δοκιμάσουν και να προμηθευτούν διάφορες ποικιλίες μελιών και όλων των άλλων προϊόντων. Επίσης, διατίθενται περισσότεροι από 10.000 λουκουμάδες με μέλι καθώς και γιαούρτι με μέλι προσφορά των παραγωγών μελισσοκόμων. Γίνετε επίδειξη παραδοσιακού τρύγου. Ακόμη η γιορτή πλαισιώνεται και από τα μουσικομαγειρέματα του Ευτύχη Μπλέτσα καθώς και με μουσική βραδιά.
     Το μυστικό της επιτυχίας αυτής της γιορτής είναι το γεγονός ότι συνδιοργανώνεται από 3 διαφορετικούς φορείς: Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσ/νίκης, το μεγαλύτερο και καλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας, το Δήμο Θεσ/νίκης, τον 2ο μεγαλύτερο δήμο της χώρας και τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Ν. Θεσ/νίκης, έναν από τους πιο δραστήριους συλλόγους της χώρας.
     Η πιο γλυκιά γιορτή της πόλης έχει κερδίσει τις καρδιές των συμπολιτών μας και κάθε χρονιά γίνεται καλύτερη, από την προηγούμενη, δίνοντας την ευκαιρία να έρθει πιο κοντά ο παραγωγός με τον καταναλωτή, να γνωρίσει αγνά προϊόντα, ελεγμένα από το διαπιστευμένο εργαστήριο ανάλυσης μελισσοκομικών προϊόντων του Εργαστηρίου Μελισσοκομίας του ΑΠΘ.


το περιπτερο μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

melisotopi

melisotopi
ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΟΣΠΙΤΑΚΙΑ ΜΑΣ