Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΛΟΓΟΥ....





Θα μπω κατευθείαν στο ψητό.
Διάβασα στο διαδίκτυο  για τους βασιλοτρόφους .
Το άκουσα η το μου είπαν, μας αφαιρει το είπα εγώ, όποτε δεν λέω αυτό που πιστεύω σωστό …έτσι αποφεύγουμε κάθε ευθύνη του να πάρουμε θέση για κάτι συγκεκριμένο και απλά δημιουργούμε εντυπώσεις.
Σαν βασιλοτροφος λοιπόν δικαιούμαι να πάρω θέση και να υπερασπιστώ τα δικά μου πιστεύω, δημιουργώ και πράττω.
Ρεζουμέ. Συμφωνώ λοιπόν ότι δεν ξέρουμε με τι ζευγαρώνουν οι βασίλισσες μας.
Μια βασίλισσα είναι παραγωγική όταν προέρχεται από γενετικό υλικό επιλεγμένο(60%-65%) και όταν έχει σωστό ζευγάρωμα(αριθμό κηφήνων). Αυτό αποδεικνύετε μετά την πρώτη γέννα της και αφού σφραγίσει ο γόνος. τώρα εάν είναι παραγωγική  συνήθως μας το δείχνει στο δεύτερο έτος της….
Αν και εγώ νομίζω και το ξέρω  γιατί έχω μελίσσια που μετακινώ στην παραγωγή, αν την εισάγεις  σε ένα μελίσσι που έχει αρκετό πληθυσμό να στηρίξει την γέννα της τότε η μανά είναι παραγωγική από την τρίτη και τέταρτη γέννα της. Όποτε περνούμε τρύγους και από νέα μάνα αρκεί να χειριστούμε σωστά το μελίσσι εισαγωγής της.,
Όσο για τους κηφήνες ο κάθε βασιλοτροφος σίγουρα ξέρει στην περιοχή που κάνει βασιλοτροφια τι γίνετε … και αν δεν έχει κοντά του τίποτα από κηφήνες τότε έχει κηφηνοτροφειο … για σίγουρα όμως αποτελέσματα καθαρότητας και όχι παραγωγικότητας απόλυτα μπορούμε να πούμε μόνο για την τεχνητή σπερματέγχυση.
Δεν έχει αποδεδειχθεί ότι η τεχνητή σπερματέγχυση μας δίνει 100% παραγωγικές μάνες αλλά σίγουρα μας δίνει καθαρόαιμες.
Πάντως αν λυθεί το θέμα εισαγωγής (ανεξέλεγκτα) βασιλισσών όπως έχει ζητηθεί αρκετές φορές από τους φορείς να απαγορεύουν τις  εισαγωγές βασιλισσών τότε και μόνο τότε και μετά από αρκετά χρόνια θα μπορούμε να μιλάμε για καθαρές ελληνικές φυλές. (αυτό για την ιστορία ).
Ξανά πίσω. Το να κάνεις παραγωγή βασιλισσών προϋποθέτει ευθύνη και υπευθυνότητα. Στον βωμό του χρήματος θα συμφωνήσω ότι μπορεί να γίνονται διάφορα δεν ξέρω δεν λέω δεν θέλω να μάθω, μιλώ μόνο για μένα και μου είναι παντελώς αδιάφορο τι μπορεί να κάνει  κάποιος συνάδελφος.
Οταν κάποιος όμως έχει να πει κάτι καλά θα ήταν να το λέει από προσωπική του γνώση και όχι άκουσα η μου είπαν …. Το ράδιο αρβύλα το  χρησιμοποιώ και γω αλλά όχι σε θέματα που θα θίξω συνάδελφο … και αν θέλω να θίξω συνάδελφο θα το πω με ονοματεπώνυμο.
Εκείνο που θέλω να πω τελικά είναι ότι κανένας μας δεν δουλεύει για χόμπι…
Όλοι είμαστε εργάτες και δούλοι ενός ιερού επαγγέλματος.
Όσοι διαβάσετε αυτό το αρθρακι μου σίγουρα είστε μελισσοκόμοι… εάν κάποιοι τα χετε κονομήσει από αυτό το επάγγελμα να μου πείτε και μένα τον τρόπο να το κάνω και γω….
Ας προσγειωθούν λοιπόν αυτοί που γράφουν πιπεριές και ας δουν τι γίνετε πρώτα στα δικά τους χωράφια και μετά στα δικά μας και αν θέλει να φορολογούμαστε και εμείς ας το θέσει στο υπουργείο οικονομικών ότι είμαστε φοροδιαφυγαδες… ας έρθει να μας μετρήσει και το υπουργείο γεωργικής ανάπτυξης τα κυψελίδα μας …ας μας βγάλουν και εμάς μελισσοκομικό βιβλιάριο όπως έχουν και οι μελισσοκόμοι για να έχουμε τα ιδία δικαιώματα αντικατάστασης κυψελών και πετρελαίων και μετά οκ… να μην φοροδιαφεύγω….
10.000 βασίλισσες δια 5 ίσον 2000 κυψελίδα σκεφτείτε και αλλά πόσα μελίσσια από πίσω για τροφοδοσία των κυψελίδων ….. Α ΚΑΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ …. Χεχεχε τα κονόμησα ΦΕΥΓΩ ΜΑΓΙΟΡΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ (αν και ξέρω ότι υπάρχει αυτό το νούμερο σε βασίλισσες… παιδιά μπράβο τους)
Πόσα λεφτά χάνουμε από τις επιδοτησεις…..ΛΕΩ ΕΓΩ….. Ε;
Και το πιο σημαντικό… ας μας σφαλίσει ΕΛΓΑ  τα κυψελιδια μας  και αυτά αρρωσταίνουν, ας μας αποζημιώνει και μετά τα ξαναλέμε.
Και ας πούμε και για το μέλι!
Εκεί τι γίνετε όλα είναι αθώα και διάφανα? ερώτηση κάνω. Θέλω απάντηση.
Μια και οι μελισσοκόμοι είναι είμαστε αλώβητοι και διάφανοι…..
Με την γύρη  τι γίνετε? Ελληνική?
Με την πρόπολη? Με τα προϊόντα της κυψέλης?
Με τον βασιλικό πολτό?
Ας σοβαρευτούμε και ας μην προσπαθούμε να ρίξουμε ο ένας τον άλλο τα χίλια μύρια…
Παν να διαλύσουν τον Έλληνα παραγωγό μελισσοκόμο με χίλια δυο τεχνάσματα.
Πρέπει να στηρίξουμε και να υποστηρίξουμε με κάθε τρόπο τα ελληνικά μας κληρονομήματα  τα ήθη μας και τις αρχές μας ας ξυπνήσουμε από τις φαντασιώσεις και ας τεκμηριώνουμε πλέον κάθε τι που λέμε σωστό η λάθος!!!!
ΑΥΤΑ…..                                                                                                                                            ΑΝΤΖΕΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

melisotopi

melisotopi
ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΟΣΠΙΤΑΚΙΑ ΜΑΣ