Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Fb= facebook



Fb= facebook
Μου αρέσει που έχω προφίλ στο fib όχι τόσο για να γράφω αλλά για να μπορώ να βλέπω τι γράφουν οι υπόλοιποι και αναφέρομαι πάντα σε μελισσοκόμους!
Διαβάζω πολλά,άλλα κρίνω ότι είναι σωστά και άλλα όχι.
Σέβομαι την άποψη όπως και να έχει του καθενός και πάνω απ’όλα την εμπειρία που αποκτά κάνοντας μελισσοκομία!
Πριν μέρες πρόεκυψε ένα θέμα με τα σημάδια που βάζουμε!!!
Το σκέπτομαι από δω το σκέπτομαι από κει δεν βγάζω άκρη και δεν μπορώ φυσικά να στηρίξω μια λύση αφού εγώ πρώτη σαν μελισσοκόμος που κάνω νομαδική μελισσοκομία δεν έχω βρει λύση … πόσο μάλλον κάποιος που είναι ένας απλός ακροατής και δεν έχει εμπειρία να μπορεί να δώσει λύση….
Σίγουρα δεν είναι σωστό να μένουν σημάδια δια παντός σε ένα σημείο…
Σίγουρα πάλι δεν είναι ασφαλές να πας ένα μήνα πριν από μια μελιτοεκριση σημάδι…(φανταστείτε)αν σε ένα μέρος πάμε όλοι τυχαία σε μια ημερομηνία να βάλουμε σημάδι τι γέλιο θα κάνουμε…. Γιατί σίγουρα δεν θα πιούμε τσίπουρα άλλα θα γίνει το έλα να δεις… όποτε και το ένα μήνα πριν άτοπο….
Η Ελλάδα σαφώς και έχει ποικιλομορφία στις μελιτοφορίες, αλλά όταν είσαι κατεξοχήν μελισσοκόμος κυνηγάς σταθερές μελιτοεκρισεις όπως είναι αυτή του έλατου και του πεύκου….
Ο κακός χαμός.. δεν έχω εμπειρία από το Έλατο αλλά λέω φέτος να την αποκτήσω …
(εάν βεβαίως βεβαίως δεν μαζέψει κανένας τα σημάδια μου γιατί θα χαλάσουν το décor της φύσης…. )Γαλλιστή το έγραψα!!!
Δυστυχώς η μονή μας σωτηρία είναι να πάρουμε μέλια και να τα πουλήσουμε, να ζήσουμε αξιοπρεπώς.
Κάποτε θυμάμαι πληρώναμε ένα αντίτιμο κατά κυψέλη σε περιοχές που διαχειμάζαμε εάν θυμάμαι καλά ήταν μισή δραχμή… δεν το λέω σαν πρόταση αλλά σαφώς εάν υπάρξει ένα οικονομικό αντίκτυπο σε αυτόν που θα τοποθετεί σημάδια σε σημεία του δάσους να το σκεφτεί διαφορετικά αν τα αφήνει δια παντός….
Σίγουρα θα πρέπει να είναι πυροσφραγισμενη η κυψέλη και όχι απαραίτητα με σμήνος μέσα.
 Για μένα καλύτερα να μην έχει γιατί πρέπει να σκεφτούμε και τις ασθένειες που μπορεί να προσβάλουν το σμήνος όπως είναι η σηψηγονια που είναι άκρος επικίνδυνη ή η νοζεμα!
Συνήθως τα σημάδια δεν τα επισκεπτόμαστε τακτικά όταν πρόκειται να πιάσουμε μέρος!
Ότι και να γίνει πάντως καλό είναι να σεβόμαστε τα παλιά ή τα καινούρια σημάδια και να μην ξεφορτώνουμε εκεί που υπάρχουν αυτά.
Όλα είναι θέμα συνείδησης αυτήν πρώτα πρέπει να αφυπνίσουμε και μετά να πάρουμε αποφάσεις που θα προτείνουμε σε αυτούς που δεν γνωρίζουν τον κόπο μας.
Τώρα θα μου πείτε η συνείδηση για να υπάρχει πρέπει πρώτα να υπάρχει σωστή παιδεία…. Ας κάνουμε τα στραβά μάτια σε αυτό και ας πάρουμε υπόψη την ευαισθησία του Έλληνα μελισσοκόμου και τον ιδρώτα του που σίγουρα αυτό τον κάνει πιο ευαίσθητο και από τον κάθε ανώτερο μορφωμένο και με (παιδεία) συνάνθρωπο μας!    
Angela

Δεν υπάρχουν σχόλια:

melisotopi

melisotopi
ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΟΣΠΙΤΑΚΙΑ ΜΑΣ