Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!!!!!!!!


Μου αρέσει που βλέπω αναρτήσεις στα blogs ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΝΤΕ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ!!!!!
Άλλα να ρωτήσω αν κάνουμε που κάνουμε διαφορετικό τρόπο χειρισμού του μελισσοκομείου μας είμαστε αποτυχημένοι;
Να μην πάρω απάντηση δεν με ενδιαφέρει!!!
Η άποψη μου είναι και θα επιμείνω κάθετα σε αυτό ότι η Ελλαδιτσα μας δυστυχώς η ευτυχώς δημιουργεί μικροκλίματα με αποτέλεσμα να χρειάζεται διαφορετικός χειρισμός και φυσικά διαφορετικές αναλογίες ταΐσματος σιροπιών την άνοιξη ανάλογα με την περιοχή που βρίσκετε το κάθε μελισσοκομείο.
Λυπάμαι άλλα ο κάθε νέος μελισσοκόμος που προσπαθεί να μάθει μέσο διαδικτύου μελισσοκομία πλανάται και θέλει λίγο να προσέξουμε όλοι όσοι είμαστε λάτρεις της μέλισσας.
Δεν θέλω να προσβάλω κανέναν άλλα λίγο πιο προσεκτικά σε οδηγίες χειρισμού…
Ένας έμπειρος μελισσοκόμος θα καταλάβει τι θέλει ο καθένας από μας να μεταφέρει με την εμπειρία του !!! ένας όμως αρχάριος θα τα κάνει μαντάρα και θα έχει 100% αποτυχία το λέω και από προσωπική πείρα.
Τον πρώτο χρόνο πήγαινα στα μελίσσια μου και μην σας πω και τον δεύτερο με σημειώσεις ότι άκουγα το έγραφα και προσπαθούσα να το κάνω!!!! Το αποτέλεσμα ήταν βεβαίως να μάθω μελισσοκομία άλλα χάνοντας αρκετές χιλιάδες εύρο σε μελίσσια!!!!
Προς γνώση και συμμόρφωση !!!!!
Δεν το ξανάκανα …
Πήγα στην συνεχεία στα σεμινάρια και μετά σε κάθε δυνατόν μελισσοκόμο της περιοχής μου με δικαιολογία να τον βοηθήσω και εννοείτε…. Μέχρι και ξεντανιασμα φορτηγού και όλες τις αγγαρείες έτσι σιγά σιγά βλέποντας την πράξη έμαθα και δεν ξαναπειραματιστικα με ότι άκουγα το διάβασμα το συνέχισα και φυσικά και μέσο διαδικτύου ότι είχε εκείνη την εποχή άλλα το καταλάβαινα.
Και να σας πω εύκολο αν μάθεις τον κύκλο της μέλισσας της ανάγκες της και τον τρόπο που συμπεριφέρεται σαν ζώο όλα έρχονται μόνα τους απλά θέλει να ζήσεις τον κόσμο της μέλισσας με παθός να γίνεις ένα με αυτές και τις ανάγκες τους για να μπορέσεις να γίνεις παραγωγικός και εσύ και μετά ένας( κλέφτης) να πάρεις το περίσσεμα της σε μέλι και να είναι όλοι ικανοποιημένοι
Θέλω και κάτι τελευταίο να πω προχθές ένας νέος συνάδελφος μου έκανε διαφορές ερωτήσεις και αφελέστατα εγώ και πρόσχαρα απαντούσα !κάποια στιγμή αντιλήφθηκα ότι με ρωτάει με τρόπο σαν να έκανα μάθημα… και του λέω το εξής.. γιατί δεν τα διαβάζεις αυτά που με ρωτάς;
Απάντηση… ναι θα τα διαβάσω και θα τα συγκρίνω με αυτά που μου λες !!!!
Τι λέμε ρε παιδιά τώρα; Εξετάσεις δίνουμε ; θα συγκρίνει με το βιβλίο αυτά που του είπα; Και τι είμαι εγώ      ; επιστήμονας και γράφω έρευνες η έχω γράψει εγώ τα βιβλία η έχω κάνει διδακτορικό η δεν ξέρω τι άλλο να πω!!!!!!!!!!!!γι αυτό προσοχή σε ότι λέμε !!!!
ΜΑΣ ΣΥΓΚΡΊΝΟΥΝ!!!!!!
ANGELA

5 σχόλια:

chaniabee είπε...

Και οι κριτές κρίνονται ! όπως το είπες στην αρχή καλύτερα να μασάμε κάποιες φορές παρά να μιλάμε! Πολλοί φίλοι λένε την δικιά τους περίπτωση και θεωρούν ότι αυτή είναι και η καλύτερη λύση, μην ξεχνάμε ότι στην μελισσοκομία παίζει ρόλο και το παραμικρό μέτρο που έχουν απόσταση τα μελισσακια μας, φαντάσου εγώ στην Κρήτη και ο άλλος στην Θράκη!

Giorgos Pats. είπε...

Νομίζω ότι έθεσες το πρόβλημα στην σωστή του διάσταση.Αναφέρεις ότι υπάρχει διαφορά απο περιοχή σε περιοχή. Εγώ θα έλεγα και σε απόσταση πέντε χιλ/τρων υπάρχει διαφορά.Πόσο μάλλον όταν στην απόσταση αυτή παίζουν πέντε βαθμοί θερμοκρασία η και διαφορετικές ανθοφορίες. Οι πειραματισμοί απαραίτητοι αρκεί τα λάθη να μήν ξαναγίνονται. Σου εύχομαι καλή μελισσοκομική χρονία.

Ανώνυμος είπε...

Φίλη ΆΝΤΖΕΛΑ.Ο κάθε ένας από εμάς οφείλει να ερωτά τα πάντα και να μην τα θεωρεί Ευαγγέλιο,αυτά που ακούει,αλλά να τα φιλτράρει και να κρατάει εκείνα που θεωρεί σωστά και εφαρμόσιμα στην περίπτωση του,πειραματιζόμενος και προχωρώντας μπροστά.Όπως έλεγαν οι αρχαίοι"Γηράσκω αεί διδασκόμενος."Η πείρα μου με έχει διδάξει, ότι πολλά αγνοούμε σχετικά με τις μέλισσες.Oι γνώσεις πρέπει να διακινούνται ελεύθερα.Και δε θέλω σε καμιά περίπτωση να παραστήσω ούτε τον πολύξερο ούτε τον έξυπνο.Απλά η μητέρα μου με γέννησε νωρίς και έχω διανύσει όλα τα -αντα όλα τα -ηντα και βαδίζω ολοταχώς για τα -οντα.Νίκος

Mike.IT είπε...

Θα συμφωνήσω και εγω με τον Ανώνυμο. Όταν με ρωτάει κάποιος κάτι του λέω απλά την γνώμη μου.Τι πάει να πεί "μας συγκρίνουν "? επιβάλλεται ο κάθε νέος η παλιός μελισσοκόμος να ρωτάει, να διαβάζει,να παρακολουθεί (σεμινάρια,ημερίδες κλπ) και να πράττει αυτό που νομίζει καλύτερο. Ίσως αντί "συγκρίνω" έπρεπε να πει "θα κρίνω".Επίσεις θα συμφωνήσω απόλυτα ότι "και το μέτρο παίζει ρόλο" και θα πρέπει να το λέμε ειδικά στους νέους μελισσοκόμους.
Καλή συνέχεια!

Ανώνυμος είπε...

Νομιζω οτι εχω καταλαβει διαφορετικα το πνευμα της Αντζελασ
Με την φραση μασ συγκρινουν εννοει οτι απο πολλουσ νεουσ λειπει ακριβωσ το κριτικο πνευμα.Εχουν διαβασει καπου,η εχουν ακουσει καπου μια γνωμη,(σωστη λαθοσ ανεξαρτητα),την εχουν καταλαβει οπωσ την εχουν καταλαβει και την εχουν αποδεχτει σαν θεσφατο.Απο κει και περα οποιοσ εκφρασει κατι διαφορετικο <> απορριπτεοσ,αποτυχημενοσ,αμαθησ κλπ.
Mασημενη και ακοπη γνωση δηλαδη και δοκησισοφία στο μεγαλειο τησ .

melisotopi

melisotopi
ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΟΣΠΙΤΑΚΙΑ ΜΑΣ