Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Εισαγωγή αζευγάρωτης βασίλισσας.




Εισαγωγή αζευγάρωτης βασίλισσας.
Για να κάνουμε μια παραφυάδα και εισαγωγή αζευγάρωτης βασίλισσας ακλουθούμε ακριβώς την ιδία διαδικασία την όποια θα κάναμε και με μια ζευγαρωμένη.( πάντα προσθέτω δίπλα στο γόνο και ένα άχτιστο…. Όταν ζευγαρώσει το πρώτο σημάδι που θα μου δώσει το πλέον μελίσσι θα είναι να ξεκινήσουν το χτίσιμο…. Έτσι δεν χρειάζεται να ψάξω για την βασίλισσα…  ξέρω ότι ζευγάρωσε!!! )
Η επιτυχία αποδοχής από την παραφυάδα μας η από το ορφανό μελίσσι είναι  μικρότερη από ότι αν βάζαμε ζευγαρωμένη ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ.
Θα πρέπει να προσέξουμε την εποχή και αυτό σημαίνει να υπάρχει πλούσια νεκταροεκριση έξω και πολλή γύρη εάν δεν έχει τότε εμείς τα δημιουργούμε!
ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΝΑ ΤΣΕΚΑΡΟΥΜΕ ΕΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΗΦΗΝΕΣ …….
Θέλει προσοχή όταν εισάγουμε αζευγάρωτη παρόλα αυτά …παρακάτω σας δείχνω ένα βίντεο με τον τρόπο τον όποιο το κάνω εγώ και δεν είναι κανόνας …. αν αποφασίσετε να το κάνετε να ξέρετε ότι μπορεί να αποτύχει και να κόψουν την αζευγάρωτη….
Κατά την εισαγωγή της την ψεκάζουμε με νερομελο για να κάνουμε δύσκολο το περπάτημα της και να μην πετάξει… το ίδιο κάνουμε και μέσα στο μελίσσι εισαγωγής της!
Έτσι μπαίνουν στην διαδικασία να καθαριστούν η μια με την άλλη και να ασχοληθούν με κάτι άλλο εκτός από την αζευγάρωτη τουλάχιστον για λίγη ώρα…. Καθαρίζοντας και την αζευγάρωτη θα την αποδεχτούν καλυτέρα!
κάνοντας έλεγχο σε 3 μέρες χωρίς να καπνίσετε το μελίσσι θα γνωρίζετε εάν την δεχτήκαν.
Με πολύ προσοχή και αργές κινήσεις ψάχνετε να βρείτε την βασίλισσα η αν ακούσετε Κλάμα ορφάνιας τότε έχει κόψει την αζευγάρωτη….
Εάν έχει κόψει την αζευγάρωτη βασίλισσα.
Τώρα η επομένη κίνηση εάν θέλουμε να κρατήσουμε την παραφυάδα είναι  να κάνουμε έλεγχο για τυχόν βασιλικά κελιά και να τα χαλάσουμε όλα.
Σε 3 μέρες ξαναπάμε  στην παραφυάδα και κάνουμε πάλι έλεγχο για βασιλικά κελία από τα κελία που πλέον θα έχει ξανακάνει κρατάμε ένα και το καλύτερο….
Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι αυτή η παραφυάδα και δε μηνά Αύγουστο θα μειωθεί πολύ σε πληθυσμό….
Η άλλη περίπτωση είναι να βάλουμε ζευγαρωμένη βασίλισσα εάν δεν θέλουμε να χάσουμε την παραφυάδα  με πολύ προσοχή αυτή την φορά.
Δεν πρέπει να υπάρχει κανένα βασιλικό κελί κάνοντας πλέον εισαγωγή ζευγαρωμένης βασίλισσας!!!
Και η ασφαλέστερη οδός είναι να ξανασυνενωσουμε την παραφυάδα με το αρχικό μελίσσι και έτσι όλα καλά!!!!
Στο βίντεο που θα δείτε παρακάτω η παραφυάδα δημιουργήθηκε με την μέθοδο της βεντάλιας αλλά με μια παραλλαγή… οι πόρτες από τις παραφυάδες είναι προς την εσωτερική πλευρά της πόρτας του μητρικού γυρισμένες. αυτό το έκανα λόγο χώρου και όχι για κάποιον άλλο λόγο .
Σε μια επομένη ανάρτηση μου θα σας δείξω Φώτο από την κανονική μέθοδο.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΙ ΠΑΡΑΦΥΑΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ…..

Η ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ…
ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΣΕΒΕΣΕ ΤΗΝ ΜΕΛΙΣΣΑ!
ΑΝΤΖΕΛΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κάποια, καπνίζει πολύ και η φωνή της παραμορφώθηκε.

melisotopi

melisotopi
ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΟΣΠΙΤΑΚΙΑ ΜΑΣ