
Μέλι
Ένας αληθινός
θησαυρός
υγείας και δύναμης
Το μέλι είναι μια φυσική τροφή την οποίο παρασκευάζουν οι
μέλισσες από το νέκταρ των ανθέων ή από μελιτοεκκρίσεις. Είναι βασικό στην
διατροφή μας και παίζει μεγάλο ρόλο στον μεταβολισμό και την θρέψη καθώς
περιέχει ανόργανα και μεταλλικά στοιχεία, βιταμίνες, ένζυμα, αμινοξέα και πολλά
άλλα συστατικά που συνυπάρχουν στο μέλι και η οργανική τους διασύνδεση, του προσδίδουν μοναδικές ιδιότητες.
Το μέλι έχει αντισηπτικές ιδιότητες, είναι τονωτικό, αυξάνει το ρυθμό λειτουργίας της καρδιάς, μειώνει τα προβλήματα έλκους στο στομάχι, βοηθά σε περιπτώσεις αναιμίας και άτομα που υποφέρουν από δυσκοιλιότητα και γενικά συμβάλει στη καλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Έχει αντιμικροβιακή δράση και είναι χρήσιμο για την επούλωση και την απολύμανση των πληγών.
Κρυστάλλωση και ποιότητα
Η
κρυστάλλωση του μελιού είναι φυσικό φαινόμενο, δεν σχετίζεται με την ποιότητά
του και δεν προξενεί καμία αλλαγή στη διαιτητική του αξία.
Ο
χρόνος κρυστάλλωσης του μελιού διαφέρει ανάλογα με το είδος του.
|
Ποικιλίες μελιών που παράγουμε
Ανθέων
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Πεύκου
Πορτοκαλιάς
Δάσους
Ελάτου
Καστανιάς
|
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου