Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Έτσι από περιέργεια…




Όχι τελικά δεν το έκανα από περιέργεια.
Μέτρησα λοιπόν από τον συνάδελφο που έχει το αρχείο κλεμμένων κυψελών http://klemmenikipseli.blogspot.gr/ ποσά μελίσσια έχουν κλαπεί μόνο στη βόρειο Ελλάδα .
Είναι 533 αυτά που δήλωσαν οι συνάδελφοι μας διαδικτυακά για το 2013-14 … σίγουρα είναι αλλά τόσα τα όποια δεν έχουν δηλωθεί….
Και ανά την Ελλάδα σίγουρα ξεπερνούν τα 2000 μελίσσια….
Που πάμε τι κάνουμε πως το αντιμετωπίζουμε?
Μήπως ήρθε ο καιρός φίλοι μου να αντιδράσουμε?
Μήπως λέω εγώ;
Που είστε ορέ εσείς οι πατριώτες μελισσοκόμοι που γράφετε και γράφετε και γράφετε;;;;
Διαβάζω διάφορα και έργο δε βλέπω….
Καμία κίνηση μπρος παρά μόνο πίσω…
Σε 15 μέρες όλοι θα χαθούμε στα βουνά και στα λαγκάδια και οι από πίσω μας θα τρίβουν τα χεριά τους γιατί θα κονομήσουν κλέβοντας μας χωρίς να κάνουν τίποτα….
Ζητάμε επίδομα επικονίασης, ζητάμε επίδομα πετρελαίου, ζητάμε αντικατάσταση κυψελών, ζητάμε χρήματα για έρευνες, ζητάμε χρήματα για τους άσχετους στα κέντρα μελισσοκομίας…
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;;;;;
Είναι το αναφαίρετο δικαίωμα που πρέπει πρώτο να ζητήσουμε….
Καλά όλα τα αλλά τι να τα κάνω όταν κάθε χρόνο δεν μπορώ να προστατευτώ ούτε από ασθένειες ουτε από ασθενείς ΚΛΕΦΤΕΣ;;;;;
2 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΑΣ…
ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ!
Εκεί έχω καταλήξει εγώ… τώρα εάν έβαλα λινέλαιο η παραφίνη στις κυψέλες μου έτερον εκάτερον….
Το πώς θα βάλω τα κλειδιά???? Καλυτέρα να μη βάλω…. Ίσως γλυτώσω και καμία κλοπή….
Τι εξοργίζομαι πρωί - πρωί;;;;
Αϊ σιχτιρ…..
ΑΝΤΖΕΛΑ

4 σχόλια:

Δημήτρης είπε...

Πόσο δίκιο έχεις Άντζελα! Έχω πέσει δύο φορές θύμα κλοπής και την δεύτερη φορά δεν μου άφησαν ούτε μία για να μπορέσω να ξεκινήσω πάλι!
Έναν επαγγελματία κυριολεκτικά τον καταστρέφουν!
Τα συναισθήματα οργής που νιώθουμε είναι κοινά αλλά δεν αρκούν!
Καιρός είναι όλοι μας και μέσα απ'τους μελισσοκομικούς συλλόγους να δούμε τη μάστιγα αυτή οργανωμένα και πιο σοβαρά ώστε να υπάρξουν λύσεις!

Ανώνυμος είπε...

μήπως πρέπει να κάνουν κάτι οι σύλλογοι. μήπως πρέπει να αρχίσουν να ψαχτούν οι αγορές και πωλήσεις μελισσιών. μήπως φταίει και η διαφήμιση, γίνε μελισσοκόμος να κονομήσεις. λέω μηηηπως.

ΠΑΤΣΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ είπε...

Εάν το ίδιο το κράτος δεν τιμωρεί τους κλέφτες με μεγάλες ποινές,πράγμα που δε γίνεται, η μάστιγα αυτή δεν πρόκειται να εξαλειφθεί.Να πιάσουν "έναν"και να του φορτώσουν 10-15 χρόνια να δούμε ποιος θα τολμήσει να ξανακλέψει.Εαν δεν σπάσουν αβγά ομελέτα δε γίνεται όσο και αν προσπαθούμε.

ΟΜΑΔΑ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ "TARG" είπε...

Η θυροφυλακη έγινε και πληρώνεται από τους κυνηγετικούς συλλόγους .Μήπως θα μπορούσαμε να βάλουμε και εμείς μέσα από τους συλλόγους κάποια χρήματα και να προσλάβουν μερικουσ ακόμη οπου να ελέγχουν και τα μελισσοκομικά όπως ελέγχουν και τα κυνηγετικά

melisotopi

melisotopi
ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΟΣΠΙΤΑΚΙΑ ΜΑΣ